Humöret hos hästen

 
Jag har (i alla fall det senaste halvåret) loggat in varje dag, huvudsakligen för att ta hand om mina hästar. Varför gör vi det? Jo enkelt, för att de ska vara glada och för att de ska springa så fort som möjligt.
Men vad händer om man inte tar hand om sina hästar, och missar en dag? Tja, då får man sota för det.
 
 
Jag vet inte om många faktiskt visste detta, men det finns 7 "humör-nivåer" hos hästen. Dessa kan ni se på bilden ovanför.
Om man då skippar att ta hand om hästarna en dag, sjunker den ett steg på nivåerna då?
Nähä.
Den sjunker två!

Genom att använda enkel matte kan man direkt se, att om man skippar att ta hand om hästarna i 3 dagar så är de redan nere på röd smiley. Men om man då ska bygga upp humöret igen, så har SSO gjort det så förjävligt för oss spelare att humör-nivåerna höjs bara en nivå när man tar hand om hästen.
Så medan det tar 3 dagar för hästen att gå från topp till botten, så tar det 7 dagar för oss att jobba tillbaka hästens humör till det bästa.
Jag exempelvis gick runt och undrade skitlänge varför den orangea smileyn och den gula smileyn alltid tog mycket längre tid att komma förbi. På bilden ser vi ju att svaret är för det krävs att man ta hand om hästarna 2 gånger för att få en annan färg på smileyn.
 
Detta känns som lite "allmänbildande kunskap" som man bör ha i SSO haha x)
 
#1 - hal

SSO är elaka <3

Svar: Indeed
Rännan