Det här med min stavning

 
Jag har x antal gånger fått noteringar ifrån mina läsare om min stavning.
 
"Du, du stavade fel där..." eller "det stavas faktiskt xxxx". Vissa börjar till och med undra över hur gammal jag är.
 
Jag är 19 år gammal och kommer fylla 20 i juli. There you go, nöjda nu?

Det är det att när jag skriver så skriver jag fort, och samtidigt som jag skriver så tänker jag i huvudet vad jag ska skriva - som alla gör! Men ibland så får min hjärna ett himla försprång före mina fingrar och skriver ett ord som kanske kommer senare eller stavar fel helt enkelt. Jag har oändligt med gånger skrivit med när jag egentligen ska skriva men, orden är ju trots allt väldigt lika. Ibland lägger jag till en bokstav, jag ska skriva vår men det blir vårt. Det är också något vanligt, T ligger precis brevid R på tangentbordet och mitt finger har en vana att ibland trycka på den också när den ändå är igång vid R.
 
Jag läser alltid igenom mina inlägg innan jag publicerar dem, men ändå så missar jag felstavade ord. Det ungefär som sådana där texter som är omgjorda på något sätt, som bilden nedanför:
 
 
Kan ni läsa det? Det står "Images and Text will be reversed!" alltså att bilder och text kommer vara spegelvända. Trots att texten är spegelvänd så kan vi läsa det ändå, hjärnan kan registrera det (vilket jag tycker är väldigt häftigt). Så är det ungefär när jag läser väldigt små felstavningar i min text, min hjärna gör om det så det blir "rätt".
 
Så om ni ser något som är felstavat kan ni väl säga till så kan jag ändra det? Istället för att slänga några halvmalliga kommentarer om att "Hey, det är faktiskt felstavat (:".
 
~ Peace out.
 


Haha som du skyller bort dig. Har du så brottom när du skriver ett inlägg? :o Frågor får man väl ställa till dig?

Svar: Klart du får ställa frågor, det beror på HUR du ställer dem. Jag har inte alls bråttom, många års chattande har lett till att jag skriver fort helt enkelt. Om du inte gillar det jag skriver behöver du ju inte läsa :)
Rännan

2015-02-27 // 18:14:49

Bra förklaring! Mången forumtråd har jag sett förstöras av sådana människor som ska ha exakt allting rättstavat innan de kan ta åt sig en text. En sak är det väl om man inte förstår det som står pga stavfel eller w/e, men om man förstår vad som menas fattar jag inte vad det ska dillas om i evigheters evigheter. Alla gör misstag vadfan <3

(PS du slant med fingrarna på vad baklängestexten säger btw.. Will blev Till. kunde iofs varit autocorrect också? :S)

Svar: Skönt att höra att nån förstår mig! Ja titta, skrev fel i inlägget om mina stavfel haha x') Tack för notisen <3
Rännan

2015-02-27 // 19:50:22
» tess

tkr inte att folk ska behöva hålla på rätta hela tiden, alla stavar fel, kan man läsa det så kan ju de lika gärna duga.
jag som stavar himla jobbigt, fult o fel e lite förvånad att ingen börjat klaga än, hahah tillome jag blir irriterad på den men de så svårt att sluta XD

Svar: HAHA då har du ju tur att ingen klagat än xD
Rännan

2015-02-28 // 01:09:17
» Emy

Fattar inte på folk ibland😐 ett litet ord och man ska bli rättad..

Svar: Jaa, vissa kräver att man stavar rätt hela tiden :/
Rännan

2015-02-28 // 01:27:37
» Daisy

Då vet jag att jag inte är ensam! Har precis som du att det kanske inte alltid blir rätt stavat. Typ när jag ska skriva ses kan det ibland stå sed.

Svar: Det är lätt att det blir fel! xP
Rännan

2015-03-01 // 21:06:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback